Uncategorized

Aanvraag plaatsing laadpalen kan via Energiek Halderberge

1m

Je auto opladen met stroom die opgewekt is in onze eigen gemeente en bovendien een korting op het laadtarief genieten? Dat kan! Nieuwe laadpalen in de gemeente Halderberge worden sinds 31 januari geplaatst in samenwerking met Energiek Halderberge. Wethouder Sharona Malfait tekende op die dag met Onno Eigeman en Rijn Broere van Energiek Halderberge een overeenkomst voor het plaatsen van nieuwe laadpalen. Energiek Halderberge werkt hiervoor samen met Orange Charging. De stroom vanuit de laadpalen is afkomstig van OM Nieuwe Energie, de overkoepelende coöperatie van Energiek Halderberge.

Inwoners van gemeente Halderberge kunnen als gevolg van de samenwerking met Energiek Halderberge weer een aanvraag doen via de websites van Gemeente Halderberge of Energiek Halderberge als ze een laadpaal willen plaatsen in de openbare ruimte. Door het opzeggen van de overeenkomst door de vorige exploitant Allego was dit ruim 1,5 jaar niet mogelijk. Na een aanvraag gaat Energiek Halderberge zo snel mogelijk in samenspraak met de aanvrager aan de slag om te beoordelen of het ook daadwerkelijk een geschikte plaats is voor een laadpaal. Vervolgens wordt de aanvraag door de gemeente beoordeeld en gepubliceerd en wordt er na de bezwaartermijn een vergunning verleend. Leden van Energiek Halderberge kunnen met korting laden.

Het ondertekenen van de overeenkomst met de wethouder is voor Energiek Halderberge een volgende mijlpaal richting een duurzamer leven. Voor meer informatie ga naar het Facebook account Energiek Halderberge l om | Oudenbosch | Facebook of naar de website https://www.energiekhalderberge.nl/