Buurkrachtbuurt Albano Oudenbosch

buurkrachtbuurt Albano Oudenbosch

BUURKRACHTBUURT

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Dat hoeven wij je niet te vertellen. Kortom, energie besparen willen we allemaal wel. Maar wat kan je doen, wat moet je als eerste aanpakken en wat levert het meeste op aan besparing, tegen de laagste kosten?

SAMEN BESPAREN LOONT

Samen besparen betekent dat we de werkzaamheden kunnen verdelen. En hoe meer buurtgenoten er mee doen, hoe voordeliger het is. Samen bekijken we welke maatregelen voor onze buurt interessant zijn. En welke (lokale) aanbieders deze maatregelen het beste kunnen uitvoeren. Je bepaalt zelf óf en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht. Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt ons daarbij. Al zo’n 50 buurten zijn op deze manier energie aan het besparen. Op www.buurkracht.nl staat een filmpje dat precies uitlegt wat Buurkracht inhoudt.

BUURKRACHTBUURT ALBANO

Energiek Halderberge wil in Oudenbosch energiebesparing nu eens echt van de grond tillen, te beginnen in de wijk Albano. Wij, jullie buurtgenoten Onno Eigeman, Camiel Volmer, Ton Stijger, Wil van Bergenhenegouwen, Pieter Thieme en Anke Keuren vormen daarom een buurtteam. En willen samen met jullie energie gaan besparen.

foto van de wijk Albano in Oudenbosch

BESPARINGSKANSEN IN DE BUURT

Binnenkort onderzoekt een energie-adviseur onze buurt en een representatieve woning. Aan de hand van dit onderzoek ontvangen we een rapport met de grootste besparingskansen. We vertellen jullie hier graag over tijdens een buurtbijeenkomst die we van plan zijn in maart te organiseren. Daar stellen wij ons ook graag persoonlijk aan jullie voor en bepalen we met welke maatregelen we aan de slag gaan. Heb je je aangemeld op www.buurkracht.nl/albano dan ontvang je automatisch bericht als de datum bekend is. Houd anders de website of je brievenbus voor de uitnodiging in de gaten.

INTERESSANT VOOR JOU?

Als je je aanmeldt op www.buurkracht.nl/albano krijg je je persoonlijke Buurkrachtpagina. Op basis van je profiel zie je meteen welke maatregelen voor jou interessant kunnen zijn. En vind je tips hoe je kunt besparen zonder direct te moeten investeren. Ook houden wij je via deze pagina’s op de hoogte van de acties die we organiseren. Daar vind je ook tips hoe je kunt besparen zonder direct te moeten investeren. En kun je aangeven in welke maatregelen jij geïnteresseerd bent. Als je een slimme meter hebt, kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit de buurt.

SLIMME METER

Alle huishoudens in Nederland krijgen uiterlijk eind 2020 een slimme meter aangeboden. De achterliggende doelstelling is dat we met z’n allen bewuster omgaan met energie. De netbeheerder (in ons geval Enexis) plaatst de slimme meter. Als Buurkrachtbuurt krijgen we de slimme meter met voorrang gratis aangeboden. Je ontvangt binnenkort van Enexis een brief waarin de plaatsing van de slimme meter wordt aangekondigd. Je bent niet verplicht om de slimme meter te laten plaatsen. Ook zonder slimme meter kun je meedoen en je aanmelden op www.buurkracht.nl/albano. Je hebt alleen niet het handige inzicht in je verbruik dat de slimme meter biedt. Meer informatie is te vinden op: www.enexis.nl/slimmemeter.

DOE MEE!

Deelname in jouw buurt is geheel kosteloos en zonder verplichtingen. En wil je ons meehelpen? Graag! Vele handen maken licht werk. We kunnen altijd hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het organiseren van de buurtbijeenkomst en flyeren. Laat het ons weten en stuur een mail naar info@energiekhalderberge.nl .

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.