Uncategorized

Nieuwe vrijwilligers voor Energiek Halderberge

1m

In deze tijd waar veel verenigingen te maken hebben met een afnemend aantal vrijwilligers is Energiek Halderberge er juist in geslaagd om 2 jonge vrijwilligers te vinden die het team online komen versterken. Sterre Eigeman en Eva de Jonge zijn de nieuwe aanwinsten die gaan helpen met het beheren van de sociale mediakanalen van de coöperatie. De twee studenten zijn erg enthousiast om met frisse moed te beginnen.

“Het is belangrijk dat mensen uit de gemeente Halderberge weten welke mogelijkheden er zijn om geld te besparen en duurzamer te leven, en om dat te doen moeten we online mensen benaderen. We streven naar meer structuur en regelmaat op de online platformen, zodat mensen makkelijker kunnen vinden wat hun opties zijn.”

Energiek Halderberge heeft vele initiatieven waar ze mee bezig zijn om Halderberge duurzamer te maken waaronder zonnepanelen en laadpalen die geplaatst worden. Daarnaast is het mogelijk om via Energiek Halderberge in contact te komen met Energiecoaches die kunnen helpen met hoe jij energie kan besparen, vertellen de twee studenten.

“Veel mensen weten niet dat zo’n gesprek met een energiecoach gratis is (omdat de kosten hiervan door Gemeente Halderberge worden gedragen). Met zo’n gesprek krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in energieverbruik van het huishouden en wat mogelijke besparingskansen zijn. Het is heel makkelijk om op deze manier geld te besparen en duurzamer om te gaan met energie, wat zeker met deze energieprijzen heel erg van pas komt. We hopen via de sociale mediakanalen de informatie met meer mensen te delen.” De twee studenten gaan met energieke moed aan de slag!